info@allegrotours.bg  02/9811851
1

Рогнер Бад Блумау - в хармония с природата

 

Впечатляващ комплекс с нетрадиционна архитектура, която напълно хармонира с природата и е шедьовър на австрийския архитект Фрийденсрайх Хундертвасер - озеленени покриви, кръгли форми, шарени фасади, златни куполи и цветове, които напомнят на дъгата, заобиколени от ниви и поляни. Двойни стаи или студиа. Спа и уелнес на площ 8500м². Закуска и вечеря. Посочена е цена на човек на нощувка.

Цената включва

Сезон 2018
-нощувка в двойна стая или студио
-закуска на вечеря на бюфет
-ползване на термален басейн, вътрешен басейн, сауна, парна баня, зала за релаксация, термален извор Вулканиа, фитнес
-ползване на паркинг/гараж

Цената не включва

Допълнително се заплаща
*местна курортна такса 2,50евро на човек на ден за лица 15+год
*застраховка 'Помощ при пътуване'
*участие в спортна програма на място, масажи, процедури и др.

цена от € 0.00
От датаДо датаПомещениеЦена 
01.05.201806.07.2018на човек в двойна стая€ 41.00
06.07.201831.08.2018на човек в двойна стая€ 49.00
31.08.201831.10.2018на човек в двойна стая€ 41.00

Рогнер Бад Блумау 4* впечатлява с нетрадиционната си архитектура, която напълно хармонира с природата и е шедьовър на световно известния австрийски архитект Фриденсрайх Хундертвасер - озеленени покриви, кръгли форми, шарени фасади, златни куполи и цветове, които напомнят на дъгата, заобиколени от ниви и поляни. Комплексът се състои от различни части, които са обединени от закрит термален басейн в центъра и се сливат със заобикалящата природа. „Къщите” на комплекса са : Основната къща (Stammhaus)- рецепция; Тухлената къща (Ziegelhaus) свързана с всички части на термите; Къщата на изкуството (Kunsthaus) - копие на тази във Виена; Каменната къща (Steinhaus); Горски къщи (Waldhofhaeuser) - необикновени апартаменти в къщи под земята, но с озеленен вътрешен двор и много слънце + собствено СПА: джакузи с термална и сладка вода; Къщи-Очи (Augenschlitzhaeuser), във форма на очи; „Аркадите” (Arkaden) - тук ще намерите винотека, център за красота, фитнес, магазин за бижута и магазин на Хундертвасер.
Бад Блумау се намира в сърцето на Щирия, на 280м надморска височина, на 130км от Виена и на 60км от Грац. Курортът се отличава с мекия си климат.
Комплексът е разположен на 1км от центъра и на 2км от гарата на Бад Блумау и предлага следните удобства: рецепция, помещение за багаж, помещение за велосипеди, фоайе, лоби, зала за четене, зимна градина, салон, асансьор, паркинг и гараж безплатно, зала за закуска и вечеря, ресторант, бар, тераса, бирария, градина, поляна, чадъри, шезлонги, семинарна зала, конферентна зала.
Уелнес: Рогнер Бад Блумау е единствения термален комплекс в Австрия с 2 собствени термални извора: лечебните извори Мелхиор и Вулканиа. Уелнес зоната на комплекса се простира на площ около 8500м² и предлага:  вътрешен басейн, парна баня, термален басейн, сауна, инфрачервена кабина, зала за релаксация, лечебен термален извор Вулканиа, фитнес, тенис корт. Входът за уелнес зоната на комплекса е включен от 09ч в деня на пристигане до 11ч в деня на заминаване. Термалният басейн ще бъде затворен за техническа проверка 23.04-27.04.18, а детският басейн 25.06-29.06.18. Срещу заплащане: масжи, козметчини процедури, спортна програма на място,
Хранене: закуска и вечеря на бюфет
Стаи: с баня/тоалетна, сешоар, халат под наем безплатно, минибар срещу заплащане, радио, телефон, сателитна телевизия, сейф. Стаи за 2-3ма Кунстхаус: ~23м². Стаи за 2-3ма с балкон Friedensreich: ~26м². Студио за 2-4ма с балкон: ~40м²
Настаняване: след 16:00
Освобождаване на стаите: до 11:00

Спа почивки Австрия със собствен транспорт! София - Рогнер Бад Блумау: около 1020км, от които около 900км магистрали.

Допълнителна информация
Минимум 2 нощувки!
Сауните са нудистки!
Babysitting: по запитване 48 часа по-рано, срещу заплащане
Домашни любимци: не са разрешени от хигиенни съображения

ТЕРМАЛЕН КОМПЛЕКС, СПА И УЕЛНЕС
Рогнер Бад Блумау е единствения термален комплекс в Австрия с 2 собствени термални извора: лечебните извори Melchior и Vulkania.

Лечебният извор Melchior е по-„мек”. Водата е с висока минерализация, идва от 970м дълбочина и извира с температура 47,2ºС

Лечебният извор Vulkania извира от дълбочина 2843м с температура около 110²С и по-висока. Водата на Вулканиа е лечебната вода на Бад Блумау. Преди 1 милион години във вулканична област тук се образувало вътрешно море, което през хилядолетият било предпазено от външни влияния чрез тектонични движения и наслагвания. С много късмет праисторическото море било намерено и днес може да се използва за възстановяване и лечение. Потопете се във водата и ще я усетите като коприна да обгръща тялото Ви.

Пещера от сол от Мъртво море: стените, пода и тавана са направени от сол от Мъртво море. От солта се отделят микроелементи, които влияят на тялото ни добре през кожата и при вдишване. Пещерата помага за оттърсване от стреса, подпомага лечението на заболявания на дихателните пътища, повишава физическите способности и повдига на духа, подобрява оросяването на кожата, помага при нарушения на съня и мигрена, има положително влияние върху кръвообращението. Убедете се сами в изключителното въздействие на Пещерата от сол върху Вашия дух и тяло - посетете я и релаксирайте под звуците на нежна музика и приятната игра на цветовете!

Процедури на здравния и СПА център: разнообразие от специални масажи, аюрведа, звукова терапия, вани и апликации, козметични процедури, фитнес и спорт, физиотерапия, йога и др.


СПЕЦИАЛНИТЕ МЕСТА В КОМПЛЕКСА

Геомантична пътека: Тя Ви дава достъп и свързва всички центрове със силна жизнена енергия и природна интелигентност в комплекса, който освен всичко друго е построен на много чувствително място. По нея ще откриете Площада на ангелите, Мястото на промяната, Центърът на сърцето, Центърът на пречистването и т.н.
Градината на 4те елемента: На това специално място 4те елемента вода, огън, въздух и вода се допълват до едно единство. Елементът вода е предствен от лечебното вулканично езеро, елементът огън е представен през лятото от огнената лилия и ярко червения мак, и най-ясно от вулкана „Стромболино” точно до лечебното езеро. Елементът въздух е навсякъде, при всяко вдишване. Полегатите хълмове символизират елемента земя.
Келтско Хоро (келтски хороскоп): Той не идва от Келтите, както сочи името, а от по-ново откритие от 20-ти век, но намира широко приложение и е основен пункт в мирогледа на много хора
Свързващите за цял живот дървета: Ябълката е символ на любовта в различните митологии и религии, красивата бреза е дървото на светлината, младостта и чувствителността.
Богинята на водата: Създадена през 2010 от Андре Хелер като подарък за неговия добър приятел Фрийденсрайх Хнудертвасер. Върху 5-тоновата стоманена основа, запълнена с 40 кубика хумус, растат близо 5000 растения. На 3м височина се намира устата на богинята, от която тече вода. Само главата на богинята има площ 80м². Ще я намерите близо до паркинга за посетители, до тенис кортовете.

НАОКОЛО
Колоездене: 6 колоездачни маршрута с маркировка и обща дължина 118км в рамките на община Блумау.
Тенис: на разположение са 2 корта с изкуствена тревна настилка и 4 с пясъчна настилка. Записвания на рецепция, а за кортовете с тревна настилка - в туристическия информационен център.
Бягане: пътека за бягане с много добра маркировка, с дължина 7,2 км през поляни и гора.
Езда: само на около 500м от комплекса има конна база
Карети: предлагат се разходки и турове - пикник, винен тур, обиколка на замъците на близо и др.
Забележителности и екскурзии: Алеята на замъците, Грац, Двореца Херберщайн, Хартберг (столица на областта), Фюрстенфелд (терми, шопинг), „Ябълковата улица”, винарски улици, Шоколадова фабрика „Цотер”, мандра за био-сирене

Сезон 2018

Цени в евро на човек на нощувка

Приложим обменен курс е фиксингът на БНБ

Деца и 3ти възрастен на допълнително легло в стая с 2ма пълноплащащи

Резервации, плащания, анулации
-след потвърждение на резервацията,  10% от нейната стойност се заплаща до 2 работни дни  след потвърждение, остатъкът се заплаща до 32 дни преди началната дата на почивката
-при анулация от 31 до 15 дни преди началната дата на пътуването се дължи неустойка в размер на 40% от цената;
- при анулация от 14 до 9 дни преди началната дата на пътуването дължи неустойка в размер на 50% от цената;
- при анулация от 8 до 5 дни преди началната да на пътуването дължи неустойка в размер на 80% от цената;
- при анулация по-малко от 5 дни - сумата не се възстановява
-! За да намалим размера на неустойките при анулации по уважителни причини заедно с потвърждението на резервацията Ви изпращаме информация за застраховката „Отказ от пътуване”. Тази застраховка се сключва по желание на клиента срещу допълнително заплащане. Отделете време да се запознаете с условията й и обмислете възможността да се възползвате от нея!

Швейцария - приключение с влак
 

Швейцария - приключение с влак

Индивидуална екскурзия с влак в Швейцария:...

Виж офертата

Швейцария - влакът Бернина Експрес
 

Швейцария - влакът Бернина...

Индивидуална екскурзия с влака Бернина...

Виж офертата