екскурзии в чужбина

Екскурзия в Швейцария - приключение с влак

Индивидуална екскурзия с влак в Швейцария 2017


Живописните Люцерн, Цермат и Лугано и пътуване с известните панорамни влакове Глетчер Екскпрес и Бернина Експрес + круиз с параход по езерото Люцерн


Ден 01
Пристигане в Швейцария. Трансфер с влак от летище, от границата или  от друго населено място в Швейцария до Люцерн - един от най-очарователните европейски градове, известен с красивото си езеро и многобройните възможности за почивка и забавление. Настаняване в хотела. Нощувка.


Ден 02
Закуска. Отпътуване по маршрут  Luzern > Vierwaldstättersee > Flüelen > St. Gotthard > Bellinzona > Locarno/Lugano.
Пътуването Ви започва от Езерото Люцерн - тук Ви очакват на борда на исторически параход, с който ще предприемете круиз за около два часа до Флюелен. Във Флюелен Ви очаква панорамния автобус на влака Gotthardbahn и след това - самият влак, с който ще продължите пътуването си към кантона Тесин. В Bellinzona прекачване и продължаване за Лугано. Пристигане в Лугано - най-големия град в кантона Тесин и третия по важност финансов и конгресен център на Швейцария. Лугано е известен също със своите паркове и цветни градини, вили и сакрални постройки, средиземноморската си атмосфера и красивото си езеро.  Настаняване в хотела. Нощувка в Лугано.


Ден 03
Закуска. Свободен ден. Можете да се насладите на средиземноморската атмосфера на Лугано и да посетите панорамния връх Monte Brè или панорамния връх Monte San Salvatore. Нощувка в Лугано.


Ден 04
Закуска. Отпътуване с автобуса на Бернина Експрес към Тирано. В Тирано прекачване на влака Бернина Експрес и отпътуване към Ст. Мориц.
Настанете се удобно и се насладете на пътуването - Бернина Експрес ще открие пред Вас спиращи дъха гледки. Внушителен виадукт от грубо насечен камък, обграден от дива планинска природа с високи ели, диви потоци, езера и отвесни скали. Виадуктът е част от маршрута на  малкия червен влак по пътя му от Граубюнден към Велтлин. Наричат маршрута на Бернина "най-красивата връзка между хладния север и топлия юг". От 2008 ЮНЕСКО се присъедини към това определение и включи отсечката между Thusis и Tirano към Световното Културно Наследство - това е третата железопътна отсечка в Света, станала част от Листата на Юнеско. По пътя си от най-стария град в Швейцария- Chur нагоре през планинските местности покрай Глетчера Мортерач до височина 2253м, и след това отново надолу, към романтичния чар на италианския Велтлин, Бернина Екскпрес минава през 55 тунела и по 196 моста.
Пристигане в „алпийския метрополис” Ст. Мориц , любимо курорт за почивка на елита. На фона на алпийски пейзажи, върхове и езера, тук ще намерите луксозни хотели, престижни термални комплекси и скъпи магазини. Настаняване в хотела. Нощувка.


Ден 05
Закуска. Свободен ден в Ст. Мориц. Нощувка.


Ден 06
Закуска. Отпътуване с влака Глетчер Експрес за Ст. Мориц по маршрут  St. Moritz> Chur> Disentis> Andermatt> Brig> Visp> Zermatt. Пътуването с този панорамен влак е неповторимо преживяване, което ще открие пред Вас поредица от прекрасни гледки: живописни пейзажи, покрити със сняг алпийски върхове, чудновати  скали, красиви селца, планиниски езера, исторически замъци и крепости,  хълмисти лозови масиви. Най-високата точка на панорамната отсечка е Обералппас - 2033м, а по маршрута си влакът преминава през 291 моста.  
8 часа поредица от спиращи дъха гледки - това е влакът Глетчер Експрес.  Пристигане в известния швейцарски курорт Цермат с влак. Настаняване в хотела. Нощувка.


Ден 07
Закуска. Свободен ден в Цермат. Можете да предприемете самостоятелно пътуване до Горнеграт, от където се откриват прекрасни панорамни гледки към Матерхорн. Нощувка.


Ден 08
Закуска. Трансфер с влак от Цермат до летище, до границата или друго населено място в Швейцария. Край на програмата.


Включено в цената:
-Swiss Card (влакови билети) 2ра класа: летище/граница-Люцерн-Лугано-Ст. Мориц-Цермат-летище/граница
-50% намаление за повечето влакове, автобуси, корабчета и повечето планински железници
-резервирано място на Готард Панорама Експрес
-резервирано място на Бернина Експрес
-резервирано място на Глетчер Експрес
-1 нощувка със закуска в Люцерн
-2 нощувки със закуски в Лугано
-2 нощувки със закуски в Ст. Мориц
-2 нощувки със закуски в Цермат
-Swiss Coupon Pass 2-for-1 Dine & Discover

Цени 2017 - в швейцарски франкове, на човек  

   хотел 3*        хотел 4*
 единична стая  1564,-   1998,-
 двойна стая  1302,-   1607,-
 3ти в двойна стая   1281,-   1464,-
Приложим обменен курс е курсът на БНБ за деня
Цените са валидни за периода 15.06-30.09.17. За периодите 07.04-14.06 и 01.10-24.10  цените са с 40 до 70 франка по-ниски в зависимост от вида стая и категорията на хотела


По желание:
-доплащане за 1ва класа по всички отсечки: 138,-CHF; за април, май и юни - безплатно при налични места!
-самоостоятелна екскурзия до Горнеграт: 55,-CHF
-допълнителни нощувки в Люцерн, Лугано, Ст. Мориц или Цермат - цени по запитване

Самолетен билет: поради голямата динамика в цените на самолетните билети, самолетен билет не е включен в цената. Според избраните от Вас дати ще изготвим оферта с възможни полети.


Деца: цени по запитване

Плащания и анулации
-след потвърждение на резервацията,  50% от нейната стойност се заплаща до 24ч след потвърждение. Остатъкът от сумата се заплаща най-късно 21 дни преди пътуването
!-за всяка промяна по резервацията (имена, дати, категория хотели) се дължи такса в размер на 80,-CHF
-анулации до 16 дни преди началото на пътуването се дължи неустойка в размер на:  200,-CHF
-анулации от 15 до 5 дни преди началото на пътуването се дължи неустойка в размер на:  50% от стойността на пакета, но не по-малко от 200,-CHF
-анулации <5 дни преди началото на пътуването се дължи неустойка в размер на: 100% от стойността на пътуването
-! За да намалим до минимум размера на неустойките при анулации по уважителни причини заедно с потвърждението на резервацията Ви изпращаме информация за сключване на застраховката „Отказ от пътуване”. Тази застраховка се сключва само по желание на клиента и нейната стойност е около 2,5% от стойността на пътуването. Отделете време да се запознаете с условията на застраховката „Отказ от пътуване” и обмислете възможността да се възползвате от нея!

Офертата е валидна
-от 07.04 до 24.10.17
-при налични свободни места и билети

Екскурзия в Швейцария - приключение с влакЕкскурзия в Швейцария - приключение с влакЕкскурзия в Швейцария - приключение с влакЕкскурзия в Швейцария - приключение с влакЕкскурзия в Швейцария - приключение с влакЕкскурзия в Швейцария - приключение с влакЕкскурзия в Швейцария - приключение с влакЕкскурзия в Швейцария - приключение с влак