екскурзии в чужбина

Глетчер Експрес и Бернина Експрес

Глетчер Експрес и Бернина Експрес


Индивидуална екскурзия с влак в Швейцария 2017


Живописните Zermatt, Ст. Мориц и Лугано + пътуване с влаковете Глетчер Експрес и Бернина Експрес


Ден 01
Пристигане в Швейцария. Трансфер с влак от летище, от границата или  от друго населено място в Швейцария  до известния швейцарски курорт Цермат. Настаняване в хотела. Нощувка.

Ден 02
Закуска. Отпътуване с влака Глетчер Експрес за Ст. Мориц по маршрут  Zermatt > Visp > Brig > Andermatt > Disentis > Chur > Davos / St. Moritz. Пътуването с този панорамен влак е неповторимо преживяване, което ще открие пред Вас поредица от прекрасни гледки: живописни пейзажи, покрити със сняг алпийски върхове, чудновати  скали, красиви селца, планиниски езера, исторически замъци и крепости,  хълмисти лозови масиви. Най-високата точка на панорамната отсечка е Обералппас - 2033м, а по маршрута си влакът преминава през 291 моста и 91 тунела. 8 часа поредица от спиращи дъха гледки - това е влакът Глетчер Експрес.
Пристигане в известния курорт Ст. Мориц и настаняване в хотела. Нощувка.

Ден 03
Закуска. Отпътуване с влака Бернина Експрес по маршрут  St. Moritz > Berninapass > Poschiavo > Tirano > Lugano.
Настанете се удобно и се насладете на пътуването - Бернина Експрес ще открие пред Вас спиращи дъха гледки. Внушителен виадукт от грубо насечен камък, обграден от дива планинска природа с високи ели, диви потоци, езера и отвесни скали. Виадуктът е част от маршрута на  малкия червен влак по пътя му от Граубюнден към Велтлин. Наричат маршрута на Бернина "най-красивата връзка между хладния север и топлия юг". От 2008 ЮНЕСКО се присъедини към това определение и включи отсечката между Thusis и Tirano към Световното Културно Наследство - това е третата железопътна отсечка в Света, станала част от Листата на Юнеско. По пътя си от най-стария град в Швейцария- Chur -нагоре през планинските местности покрай Глетчера Мортерач до височина 2253м, и след това отново надолу, към романтичния чар на италианския Велтлин, Бернина Екскпрес минава през 55 тунела и по 196 моста. Железопътната линия на Бернина Експрес свършва в Тирано, от където автобус ще Ви отведе до кантона Тесин през живописни лозя и покрай бреговете на езерото Комо. Пристигане в Лугано - най-големия град в Тесин и  трети по важност финансов и конгресен център на Швейцария. Лугано е известен също със своите паркове и цветни градини, вили и сакрални постройки, средиземноморската си атмосфера и красивото си езеро.  Настаняване в хотела. Нощувка в Лугано.

Ден 04
Закуска. Трансфер с влак от Лугано до летище Цюрих, до границата или друго населено място в Швейцария. Край на програмата.


Включено в цената:
-влакови билети 2ра класа: летище/граница - Цермат - Ст. Мориц - Тирано (Италия) - Лугано - летище/граница
-50% намаление от цената на повечето влакове, автобуси, кораби и планински железници между датата на пристигане и заминаване
-1 нощувка със закуска в Цермат
-1 нощувка със закуска в Ст. Мориц
-1 нощувка със закуска в Лугано-резервирано място на Глетчер Експрес
-резервирано място на Бернина Експрес от Ст. Мориц-Тирано
-резервирано място на автобуса Бернина Експрес от Тирано до Лугано
-1 х Swiss Coupon Pass „2 for 1“ Dine & Discover

Цени на човек в швейцарски франкове 07.04-14.06.17 и 15.09-24.10.17

   хотел 3*  хотел 4* 
 единична стая  803,-  943,-
 в двойна стая  706,-  849,-
 3ти в двойна стая  687,-  787,-
Приложим обменен курс е курсът на БНБ за деня

Цени на човек в швейцарски франкове 15.06-14.09.17
   хотел 3*  хотел 4* 
 единична стая  840,-  1028,-
 в двойна стая  729,-  865,-
 3ти в двойна стая  728,-  810,-
Приложим обменен курс е курсът на БНБ за деня

Допълнителна информация:
-възможност за безплатен ъпгрейд за пътуване в 1ва класа през април, май и юни
-можете да използвате Вашия Swiss Coupon Pass for 2-for-1 за Бернина експрес и Горнеграт
-доплащане за 1ва класа: CHF 150,-
-доплащане за обяд на Глетчер Експрес (меню 3 ястия) CHF 43,-


Самолетен билет: поради голямата динамика в цените на самолетните билети, самолетен билет не е включен в цената. Според избраните от Вас дати ще изготвим оферта с възможни полети.


Деца:
цени по запитване

Плащания, промени и анулации
-след потвърждение на резервацията,  50% от нейната стойност се заплаща до 24ч след потвърждение. Остатъкът от сумата се заплаща най-късно 21дни преди пътуването
!-за всяка промяна по резервацията (имена, дати, категория хотели) се дължи такса в размер на 80,-CHF
-анулации до 16 дни преди началото на пътуването се дължи неустойка в размер на:  200,-CHF
-анулации от 15 до 5 дни преди началото на пътуването се дължи неустойка в размер на:  50% от стойността на пакета, но не по-малко от 200,-CHF
-анулации <5 дни преди началото на пътуването се дължи неустойка в размер на: 100% от стойността на пътуването
-! За да намалим неустойките при анулации по уважителни причини заедно с потвърждението на резервацията Ви изпращаме информация за застраховката „Отказ от пътуване”. Тази застраховка се сключва само по желание на клиента и нейната стойност е около 3% от стойността на пътуването. Отделете време да се запознаете с условията й и обмислете възможността да се възползвате от нея!


Офертата е валидна
-от 07.04 до 24.10.17
-при налични свободни места и билети

Глетчер Експрес и Бернина Експрес Глетчер Експрес и Бернина Експрес Глетчер Експрес и Бернина Експрес Глетчер Експрес и Бернина Експрес Глетчер Експрес и Бернина Експрес Глетчер Експрес и Бернина Експрес Глетчер Експрес и Бернина Експрес Глетчер Експрес и Бернина Експрес Глетчер Експрес и Бернина Експрес