екскурзии в чужбина

Класически тур на Мексико - 14 дни

Местен екскурзовод на английски език!


Гарантирани дати на пътуването за 2013:
27.07.2013 - 09.08.2013
10.08.2013 - 23.08.2013
21.09.2013 - 04.10.2013
12.10.2013 - 25.10.2013
02.11.2013 - 15.11.2013
23.11.2013 - 06.12.2013


Ден 1/ събота
Пристигане в Мексико Сити. Посрещане на летището от английско говорящ екскурзовод и трансфер до хотела. Настаняване в хотел Holiday Inn Zocalo 3/5* в Мексико Сити или подобен. Нощувка.


Ден 2/ неделя
Тур на Мексико Сити с включени квартала Xochimilco (ЮНЕСКО) известен с „плаващите градини”, Историческия център на Мексико Сити (ЮНЕСКО) и Антропологическия Музей, представящ историческото и праисторическо наследство преди идването на Колумб. Обяд. Нощувка в хотел Holiday Inn Zocalo 3/5* в Мексико Сити или подобен.
 
Ден 3/ понеделник
Сутринта посещение на Базиликата „Нашата Дева на Гваделупе”, разположена в северната част на Мексико Сити. Базиликата е един от основните поклоннически католически центрове и се посещава от милиони всяка година. Турът продължава към Пирамидите Teotihuacan - огромен комплекс от пирамиди, който е бил първият град в „Новия Свят”. Построен между 250год пр.н.е  и 700год. комплексът е достигнал население 200-250хил. души, живеещи в около 2300 апартаментни комплекса. Ако се разходите по „Булеварда на мъртвите” ще добиете представа за внушителните размери на комплекса. Нощувка в хотел Holiday Inn Zocalo 3/5* в Мексико Сити или подобен.


Ден 4/ вторник
Ранно заминаване за Oaxaca. Щатът Oaxaca е известен с древните народи и култури, които тук са запазили своята идентичност. Най-известни и многобройни от общо 16те официално признати народностни групи са древните населения на Запотеките и Микстеките.  Пауза в Пуебла - един от най-важните колониални градове в Мексико - разположен на пътя между Мексико Сити и пристанище Веракруз. Град Пуебла (ЮНЕСКО) е известен с характерната си кухня и живописната архитектура, със стилове преминаващи от Ренесанс към мексикански Барок, които придават на града колоритен облик.   Настаняване в хотел Casa Conzatti 3/4* или подобен хотел в  Oaxaca . Нощувка.


Ден 5/ сряда
След закуска отпътуване към археологическия комплекс Монте Албан (ЮНЕСКО). Останките от някогашната столица на Запотеките и по-късно религиозен център на Микстеките, са разположени на изкуствен хълм на 400м височина над долината и  2000м надморска височина, заобиколени от тераси, къщи, храмове и гробници по склоновете на хълма. Монте Албан е един от най-старите мезоамерикански градове и е играл важна социална, политическа и икономическа роля за народа на Запотеките близо хилядолетие. Тур на Oaxaca с посещение на красивата църква Санто Доминго и Регионалния Музей, разположен в някогашния Доменикански Манастир. Нощувка в хотел Casa Conzatti 3/4* в  Oaxaca или подобен.


Ден 6/ четвъртък
Сутринта отпътуване за Mitla (ЮНЕСКО) - вторият по важност археологочески комплекс в щата Oaxaca и най-важният за културата на Запотеките, разположен на 45км от град Oaxaca. Mitla е бил основния религиозен център на Запотеките -място на смъртта и на подземния свят - ролята на комплекса за тогавашното време все още не е напълно изяснена. Това, което прави Mitla уникален сред мезоамериканските археологически комплекси, са сложните ажурни мозайки и геометрични фигури, които покриват гробници, панели, фризове и цели стени. Денят продължава с посещение на селцето Teotitlan del Valle, известно с ръчно тъканите килими. Всяко семейство има свой стил, а килимите се тъкат от вълна от местни овце и се оцветяват с естествени бои. На връщане към  Oaxaca кратка пауза в спокойното селце Santa Maria del Tule, където освен малката църква ще видите огромното кипарисово дърво на възраст над 2000години. Пред църквата монахините продават домашен ликьор, който можете да опитате или да купите за подарък. Нощувка в хотел Casa Conzatti 3/4* в  Oaxaca или подобен.


Ден 7/ петък
След закуска отпътуване за град Tehuantepec. Маршрутът минава през живописния регион на планинската верига Sierra Madre del Sur, която се простира от южната част на щата Michoacán до източната част на щата Oaxaca, и е позната с голямото разнообразие на растителни и животински видове. Настаняване в хотел Calli 2/4* в Tehuantepec или подобен.


Ден 8/ събота
Сутринта отпътуване за щата Chiapas и преминаване с лодка през внушителния каньон Sumidero, разположен северно от град Tuxtla Gutiérrez - в граничещия с града Национален природен парк Sumidero. Каньонът, дълъг 13км, има вертикални стени с височина до 1000м и предлага красиви гледки. Денят продължава с разглеждане на град San Cristóbal de las Casas, разположен на 2783м надморска височина. Центърът на града е в испански колониален стил, с типична архитектура, червени керемидени покриви и калдъръмени улици. От площада лесно се стига пеша до Катедралата и до най-красивата сграда в града - църквата Iglesia del Convento Santo Domingo. Нощувка в хотел Mansion del Valle 3/5* в San Cristóbal de las Casas.


Ден 9/ неделя
След закуска отпътуване за Palenque. По пътя пауза в градчето San Juan Chamula, чиито жители са древния народ Tzotzil, наследник на маите. Пауза също при красивия водопад Misol Ha висок 30м. Нощувка в хотел Ciudad Real 3/5* в Palenque или подобен.


Ден 10/ понеделник
Сутринта посещение на руините на маите в Palenque - най-красивият археологически комплекс в Мексико. Основан около 300год пр.н.е. комплексът е достигнал своя разцвет през 7ми и 8ми век - от този период са всички видими днес сгради, например „Храмът на надписите” с над 620 йероглифа, които разказват историята на цар Pacal, Дворецът, Храмът на слънцето и Северният Храм с военните сцени. В комплекса ще видите красиви архитектура, скулптура и барелеф. Свободно време следобед. Нощувка в хотел Ciudad Real 3/5* в Palenque или подобен.


Ден 11/ вторник
След закуска отпътуване от Palenque към щата Campeche, чиято територия някога е била важно средище на маите и до днес са запазени много останки от тяхната култура. Разглеждане на столицата на щата - град Campeche (ЮНЕСКО), основан през 16ти век от испнаските конкистадори върху останките на съществувалия тук по-рано град на маите - Кимпеч. Посещението на града ще Ви върне назад във времето на конкистадорите със запазените крепостни стени, тесните улички, колониалните сгради, градския площад и катедралата La Conception. Нощувка в хотел Plaza Campeche 3/5* Campeche.


Ден 12/ сряда
След закуска отпътуване за щата Yucatán и посещение на Uxmal - разрушен голям град от цивилизацията на маите. Името  Uxmal означава „построен три пъти”. Градът датира от около 6ти-9ти век, а значението на много от сградите още не е изяснено. Комплексът впечатлява с декорираните фасади, обширните тераси и площади, колони и арки. Разглеждане на руините и Adivino - Пирамидата на магьосника. Машрутът продължава към Mérida - столица на щата Yucatán. Разглеждане на града, който и днес  впечатлява посетителите с колониалния си чар, тесни улички и карети. Ще видите Катедралата, Palacio Munisipal, Casa de Montejo и къщата, в която е роден основателя на града. Нощувка в хотел Holiday Inn Mérida 4/5* Mérida или подобен.


Ден 13/ четвъртък
Ранно заминаване за археологическия комплекс  Chichén Itzá (ЮНЕСКО), разположен на около 120км от Mérida. Комплексът има площ 1547 хектара, в центъра са разположени представителни сгради с религиозно-политическо предназначение, а около тях са разположени къщи и резиденции на аристокрацията. Само около 30 от всички сгради са открити и възстановени, най-внушителната от които е El Castillo - внушителна пирамида видока 30метра със стъпала от всички страни. Между постройките е и "El Caracol" - сграда с форма на охлювена черупка, която е служела за обсерватория, от където маите наблюдавали Венера и орбитата й.
През остатъка от деня -  свободно време за шопинг или почивка. Заминаване за Канкун. Пристигане около 17:00. Трансфер до летището за обратен полет или до хотел по избор за допълнителна нощувка.


Ден 14/ петък
За гостите останали допълнителна нощувка в Канкун - трансфер от хотела до летището. Край на програмата. Възможност по желание за удължаване с почивка в Карибския регион.


Цената включва
-настаняване в посочените хотели или подобни
-закуски (ден 2 - ден 13)
-1 обяд (ден 2)
-местен екскурзовод на английски език
-входни такси за посочените забележителности
-транспорт с минибус/ автобус
-трансфер в деня на пристигане от летището до хотела
-трансфер в деня на заминаване от хотела до летището или от Канкун до хотела за удължаване на почивката
-медицинска застраховка „Помощ при пътуване”


Цена без самолетни билети:
1315,- USD на човек в двойна стая
доплащане за единична стая: 350,- USD
! обменен курс е курсът на БНБ в деня на плащането


Цената не включва:
-самолетен билет София-Мексико Сити и Канкун-София
-хранене (освен посоченото) и напитки
-разходи от личен характер
-допълнителнио трансфери, които не са посочени в програмата
-бакшиш за екскурзовода и шофьора


Разстояния по дни в километри и приблизително времетраене:

   часове     километри
 Mexiko City - Teotihuacan - Mexiko Stadt   2  114
 Mexiko City - Puebla - Oaxaca   8  470
 Oaxaca - Oaxaca   1  35
 Oaxaca - Mitla - Oaxaca   2  68
 Oaxaca - Tehuantepec   4  240
 Tehuantepec - San Cristóbal de las Casas   4   383
 San Cristóbal de las Casas - Palenque   4   198
 Palenque - Campeche   7  365
 Campeche - Uxmal - Mérida   4  177
 Mérida - Chíchen Itzá - Cancún   5  317

Превозни средства и обслужване:
при 2ма до 5ма: микробус с шофьор-екскурзовод
при 6ма до 16: Mercedes Sprinter с екскурзовод и шофьор
при 17 до 45: автобус с екскурзовод и шофьор


Условия по пътуването, резервация, анулация:
-Паспорт/Виза: За Мексико Ви е необходим международен паспорт, валиден минимум 6 месеца след датата на влизане в страната. Деца под 18години трябва да бъдат придружавани от двамата родители или да се представи нотарилано заверено пълномощно от отсъстващия родител, за съгласието му детето да пътува само с другия родител. Допълнителна информация и детайли можете да се получи от Посолството на Мексиканските съединени щати в Унгария (акредитирано за Република България).
-Плащане: след потвърждение на резервацията 25% от стойността на пътуването се заплаща до 2 дни след резервацията. Останалите 75% от стойността на пътуването се заплаща най-късно до 30 дни преди заминаване.
-Самолетен билет: резервира се и се заплаща допълнително
-Допълнителни нощувки: преди или след екскурзията, в зависимост от полетите и желанието на клиента за удължаване на почивката: заплащат се допълнително по предварително изпратена оферта
-Анулации:
*от момента на закупуването на самолетния билет при евентуална анулация неговата стойност не се възстановява
*при анулация 31 до 16 дни преди началото на пътуването се дължи 30% от цената на екскурзията
*при анулация 15 до 8 дни преди началото на пътуването се дължи 50% от цената на екскурзията
*при анулация 7 до 4 дни преди началото на пътуването се дължи 70% от цената на екскурзията
*при анулация по малко от 3 дни преди началото на пътуването се дължи 80% от цената на екскурзията
-! Нашата цел е да намалим до минимум размера на неустойките при анулации по уважителни причини. Затова заедно с потвърждението на резервацията Ви изпращаме информация, условия и заявление за сключване на застраховката „Отказ от пътуване”. Тази застраховка се сключва само по желание на клиента и нейната стойност е 2,5% от стойността на пътуването. Отделете време да се запознаете с условията на застраховката „Отказ от пътуване” и обмислете възможността да се възползвате от нея!
-максимален брой участници в пътуването: 25

Класически тур на Мексико - 14 дниКласически тур на Мексико - 14 дниКласически тур на Мексико - 14 дниКласически тур на Мексико - 14 дниКласически тур на Мексико - 14 дниКласически тур на Мексико - 14 дниКласически тур на Мексико - 14 дниКласически тур на Мексико - 14 дниКласически тур на Мексико - 14 дниКласически тур на Мексико - 14 дни