екскурзии в чужбина

Най-доброто от Швейцария

Индивидуална екскурзия с влак 2017


Люцерн - Интерлакен - върхът на Европа Юнгфауйох


Ден 01
Пристигане в Швейцария. Трансфер с влак от летище, от границата или  от друго населено място в Швейцария  до Люцерн - един от най-очарователните европейски градове, известен с красивото си езеро и многобройните възможности за почивка и забавление. Настаняване в хотела. Нощувка.


Ден 02
Закуска. Свободен ден. Можете да предпириемете индивидулано пътуване до:
1) Връх Titlis (3020м): влак Люцерн-Енгелберг-въртящ се лифт до връх Титлис-влак Енгелберг-Люцерн. Върхът Титлис е покрит със сняг почти целогодишно и е най-високата панорамна точка в централната част на страната.  До върха се стига с три гондоли, една от които е първият в света въртящ се около оста си лифт Titlis Rotair.
2) Връх Пилатус с панорамна гондола, която изкчва на височина 2132м
3) Връх Стансерхорн 1900м, до където се стига с панорамна гондола и се открива прекрасна панорамна гледка към Алпите
Нощувка в Люцерн.

Ден 03
Закуска. Отпътуване с влак на Zentralbahn или с регионален влак от Люцерн през прохода Брюниг за Интерлакен. Маршрутът открива красиви панорамни гледки - редуват се планини с високи върхове, реки и езера, диви реки и потоци, мостове, живописни планински селца и високопланински пасища. Пристигане в Интерлакен, познат като курортно селище още от началото на 19ти век. Заобиколен то 3те върха Eiger, Mönch и Jungfrau, градчето предлага многобройни възможности за свободното време.  Настаняване в хотела. Свободно време. Нощувка.


Ден 04
Закуска. Индивидуална екскурзия с влак до Jungfraujoch (UNESCO) - „върхът на Европа” - най-високата гара в Европа, разположена на височина 3454м. Внушителните масиви Eiger, Mönch и Jungfrau, който почти вертикално се спускат към долината,  от векове привличат хората.  От Клайне Шайдег пътуването Ви нагоре през Eiger и Mönch  към Jungfraujoch  ще продължи със зъбчатата железница „Jungfraubahn”.  Тази кратка отсечка от 9км, от които 7км е през тунели, изкачва почти 1400м! Пристигайки на Jungfraujoch може да сте останали без дъх, но абсолютно ще се чувствате на „върха на Европа”.   
Във вътрешността на върха, наречен „Сфинкс”, където е разположена гарата,  има лифт, който води до Обсерваторията и известната панорамна платформа. Насладете се на несравнимите алпийски гледки към най-дългия ледников поток в Алпите - глетчера Aletsch (22км). Други забележителности са  Ледения Дворец на 30м дълбочина в Глетчера, ски&сноуборд парка, както и глетчер-рестотанта „Върхът на Европа”.
Вземете си топли дрехи - средната температура през лятото тук е между -9 и 1,7°С. Нощувка в Интерлакен.


Ден 05
Закуска. Трансфер с влак от Интерлакен до летище, до границата или друго населено място в Швейцария. Край на програмата.


Включено в цената:
-влакови билети 2ра класа: летище/граница-Люцерн-Интерлакен-летище/граница + 50% намаление от цените на повечето транспортни средства (влак/автобус/кораб) 
-2 нощувки със закуски в Люцерн
-2 нощувки със закуски в Интерлакен
-билети за индивидуално пътуване  до Jungfraujoch (напр. Интерлакен-Гриндевалд-Юнгфрауйох-Лаутербрунен-Интерлакен)
-1 Swiss Coupon Pass „2 for 1“ Dine & Discover


Цени 2017 - в швейцарски франкове, на човек:

   хотел 3*  хотел 4*
 единична стая                1012,-   1218,-
 двойна стая                     844,-   984,-
 3то легло в двойна стая                 795,-        855,-
Приложим обменен курс е курсът на БНБ за деня на плащането
Цените са валидни за периода 01.04-30.09.17. За периода  01.10-31.10  цените са със 100 до 130 франка по-ниски


По желание:
доплащане за билети 1ва класа по всички отсечки: 74,-CHF; за април, май и юни - безплатно при налични места!
индивидуална екскурзия до връх Титлис: 71,-CHF
индивидуална екскурзия до връх Пилатус или Стансерхорм: 42,-CHF
допълнителни нощувки в Люцерн или Интерлакен - цени по запитване

Самолетен билет: поради голямата динамика в цените на самолетните билети, самолетен билет не е включен в цената. Според избраните от Вас дати ще изготвим оферта с възможни полети.

Деца: цени по запитване

Плащания и анулации
-след потвърждение на резервацията,  50% от нейната стойност се заплаща до 24ч след потвърждение. Остатъкът от сумата се заплаща най-късно 21 дни преди пътуването
!-за всяка промяна по резервацията (имена, дати, категория хотели) се дължи такса в размер на 80,-CHF
-анулации до 16 дни преди началото на пътуването се дължи неустойка в размер на:  200,-CHF
-анулации от 5 до 5 дни преди началото на пътуването се дължи неустойка в размер на:  50% от стойността на пакета, но не по-малко от 200,-CHF
-анулации <5 дни преди началото на пътуването се дължи неустойка в размер на: 100% от стойността на пътуването
-! Нашата цел е да намалим до минимум размера на неустойките при анулации по уважителни причини. Затова заедно с потвърждението на резервацията Ви изпращаме информация, условия и заявление за сключване на застраховката „Отказ от пътуване”. Тази застраховка се сключва само по желание на клиента и нейната стойност е около 2,5% от стойността на пътуването. Отделете време да се запознаете с условията на застраховката „Отказ от пътуване” и обмислете възможността да се възползвате от нея!

Офертата е валидна
-от 01.04 до 31.10.17
-при налични свободни места


Най-доброто от ШвейцарияНай-доброто от ШвейцарияНай-доброто от ШвейцарияНай-доброто от ШвейцарияНай-доброто от ШвейцарияНай-доброто от ШвейцарияНай-доброто от ШвейцарияНай-доброто от ШвейцарияНай-доброто от ШвейцарияНай-доброто от Швейцария