екскурзии в чужбина

Най-известните маршрути с влак в Швейцария

Индивидуална екскурзия с влак 2017


Живописните Люцерн и Цермат- Горнеграт и планината Pilatus - „върхът на Европа” Jungfraujoch - пътуване с известния панорамен влак Глетчер Експрес


Ден 01
Пристигане в Швейцария. Трансфер с влак от летище, от границата или  от друго населено място в Швейцария  до Люцерн - един от най-очарователните европейски градове, известен с красивото си езеро и многобройните възможности за почивка и забавление. Настаняване в хотела. Нощувка.


Ден 02
Закуска. Индивидуална екскурзия до „собствената” планина на Люцерн - Pilatus (2132м), която започва с кратък круиз от Люцерн до Алпнахщад. От тук продължавате към Пилатус Кулм с най-стръмната зъбчата железница в Света. На самия връх ще намерите два малки хотела, чиито ресторанти предлагат домашно приготвени ястия в романтична историческа обстановка. Насладете се на красивия пейзаж на планината, обгърната от мистерията на фолклорни легенди, които разказват, че някога тук са живели дракони. Докато пътувате на връщане с паморамния лифт от Пилатус Кулм към Криенс, пред  Вас ще се открият невероятни панорамни гледки към езерата в централната част на Швейцария и към 73 върхове на Алпите (пребойте ги и Вие за себе си!).  От Криенс ще стигнете обратно до Люцерн с градския автобус. Нощувка в Люцерн.


Ден 03
Закуска. Отпътуване с влак за „алпийския метрополис” Ст. Мориц , любим курорт за почивка на елита. На фона на алпийски пейзажи, върхове и езера, тук ще намерите луксозни хотели, престижни термални комплекси и скъпи магазини. Настаняване в хотела. Нощувка.


Ден 04
Закуска. Отпътуване  с влака Глетчер Експрес за Цермат по маршрут  St. Moritz> Chur> Disentis> Andermatt >Brig > Visp > Zermatt.
Пътуването с този панорамен влак е неповторимо преживяване, което ще открие пред Вас поредица от прекрасни гледки: живописни пейзажи, покрити със сняг алпийски върхове, чудновати  скали, красиви селца, планински езера, исторически замъци и крепости,  хълмисти лозови масиви. Най-високата точка на панорамната отсечка е Обералппас - 2033м, а по маршрута си влакът преминава през 291 моста.  
8 часа поредица от спиращи дъха гледки - това е влакът Глетчер Експрес.  Пристигане в Цермат - най-високо разположения и най-големия целогодишен ски-курорт в Алпите. Още от средата на 19ти век Цермат е привличал чуждестранни посетители със своята планина-икона Матерхорн - последния от европейските алпийски върхове, които трябвало да бъдат изкачени.  Настаняване в хотела. Нощувка.


Ден 05
Самостоятелно пътуване с влак до Gornergrat (3089м), където се намира наи-високата гара на открито в Швейцария.  Железницата Горнеграт, която функционира от 1898, тръгва от Цермат и ще Ви отведе до Горнеграт за около 45мин по панорамния маршрут (9,5км), от който се откриват прекрасни гледки към 29 алпийски върхове с височина над 4000м и към Горнер - третия по големина глетчер на Алпите. В центъра на тази красива панорама е величествения алпийски връх Матерхорн - символ на Швейцария, за който казват, че е най-фотографирания връх в света. 
През лятото Горнеграт предлага живописни пътеки за пешеходни маршрути и вело-турове - възползвайте се. Нощувка в Цермат.

 

Ден 06
Закуска. Отпътуване с влак за Интерлакен, познат като курортно селище още от началото на 19ти век. Заобиколен то 3те върха Eiger, Mönch и Jungfrau, градчето предлага многобройни възможности за свободното време.  Настаняване в хотела. Свободно време. Нощувка.


Ден 07
Закуска. Индивидуална екскурзия с влак до Jungfraujoch (UNESCO) - „върхът на Европа” - най-високата гара в Европа, разположена на височина 3454м. Внушителните масиви Eiger, Mönch и Jungfrau, който почти вертикално се спускат към долината,  от векове привличат хората.  От Клайне Шайдег пътуването Ви нагоре през Eiger и Mönch  към Jungfraujoch  ще продължи със зъбчатата железница „Jungfraubahn”.  Тази кратка отсечка от 9км, от които 7км е през тунели, изкачва почти 1400м! Пристигайки на Jungfraujoch може да сте останали без дъх, но абсолютно ще се чувствате на „върха на Европа”.   
Във вътрешността на върха, наречен „Сфинкс”, където е разположена гарата,  има лифт, който води до Обсерваторията и известната панорамна платформа. Насладете се на несравнимите алпийски гледки към най-дългия ледников поток в Алпите - глетчера Aletsch (22км). Други забележителности са  Ледения Дворец на 30м дълбочина в Глетчера, ски&сноуборд парка, както и глетчер-рестотанта „Върхът на Европа”.
Вземете си топли дрехи - средната температура през лятото тук е между -9 и 1,7°С. Нощувка в Интерлакен.


Ден 08
Закуска. Трансфер с влак от Интерлакен до летище, до границата или друго населено място в Швейцария. Край на програмата.


Включено в цената:
-Swiss Card (влакови билети) 2ра класа: летище/граница-Люцерн-Ст. Мориц-Цермат-Интерлакен-летище/граница
-50% намаление от цените на повечето влакове, автобуси, корабчета и при повечето планински железници
-индивидуално пътуване до планината Пилатус   
-индивидуално пътуване  до Юнгфрауйох
-индивидуално пътуване с влак  до Горнеграт
-резервирано място във влака Глетчер Експрес
-2 нощувки със закуски в Люцерн
-1 нощувка със закуска в Ст. Мориц
-2 нощувки със закуски в Цермат
-2 нощувки със закуски в Интерлакен
-Swiss Coupon Pass „2 for 1“ Dine & Discover

Цени 2017 - в швейцарски франкове, на човек:

   хотел 3*  хотел 4*
 единична стая  1747,-    2063,-
 двойна стая  1481,-   1714,-
 3ти в двойна стая  1357,-    1596,-
Приложим обменен курс е курсът на БНБ за деня
Цените са валидни за периода 01.04-30.09. За периода 01.10-26.10  цените са със 140 до 220 франка по-ниски в зависимост от категорията на хотела и вида стая.


По желание:
-доплащане за билети 1ва класа по всички отсечки: 182,-CHF; за април, май и юни - безплатно при налични места!
-допълнителни нощувки в Люцерн, Ст. Мориц, Цермат или Интерлакен - цени по запитване


Самолетен билет: поради голямата динамика в цените на самолетните билети, самолетен билет не е включен в цената. Според избраните от Вас дати ще изготвим оферта с възможни полети.

Деца: цени по запитване

Плащания и анулации
-след потвърждение на резервацията,  50% от нейната стойност се заплаща до 24ч след потвърждение. Остатъкът от сумата се заплаща най-късно 21 дни преди пътуването
!-за всяка промяна по резервацията (имена, дати, категория хотели) се дължи такса в размер на 80,-CHF
-анулации до 16 дни преди началото на пътуването се дължи неустойка в размер на:  200,-CHF
-анулации от 15 до 5 дни преди началото на пътуването се дължи неустойка в размер на:  50% от стойността на пакета, но не по-малко от 200,-CHF
-анулации <5 дни преди началото на пътуването се дължи неустойка в размер на: 100% от стойността на пътуването
-! За да намалим до минимум размера на неустойките при анулации по уважителни причини заедно с потвърждението на резервацията Ви изпращаме информация за сключване на застраховката „Отказ от пътуване”. Тази застраховка се сключва само по желание на клиента и нейната стойност е около 2,5% от стойността на пътуването. Отделете време да се запознаете с условията на застраховката „Отказ от пътуване” и обмислете възможността да се възползвате от нея!

Офертата е валидна
-от 01.04 до 26.10.17
-при налични свободни места и билети 

 

Най-известните маршрути с влак в Швейцария Най-известните маршрути с влак в Швейцария Най-известните маршрути с влак в Швейцария Най-известните маршрути с влак в Швейцария Най-известните маршрути с влак в Швейцария Най-известните маршрути с влак в Швейцария Най-известните маршрути с влак в Швейцария Най-известните маршрути с влак в Швейцария Най-известните маршрути с влак в Швейцария Най-известните маршрути с влак в Швейцария