info@allegrotours.bg  02/9811851
1

Швейцария - най-красивите маршрути

 

Индивидуална екскурзия с влак Люцерн - Ст. Мориц - Цермат - Интерлакен. Това пътуване ще Ви открие очарователния Люцерн, блестящия Ст. Мориц, известния Цермат и подстъпа към Юнфрауйох - Интерлакен. От планината Пилатус се откриват прекрасни гледки към езерото Люцерн, железницата Юнгфраубан ще Ви качи до "върха на Европа", с Глетчер Експрес ще пътувате с най-бавния бърз влак в света, а от Цермат ще достигнете до алпийския връх Матерхорн - символ на Швейцария. При налични места през април, май и юни има възможност за пътуване 1ва класа на цената на 2ра.

0-Снимка
1-Снимка
2-Снимка
3-Снимка
4-Снимка
5-Снимка
6-Снимка
7-Снимка
8-Снимка
9-Снимка
10-Снимка
11-Снимка
12-Снимка
13-Снимка
14-Снимка
15-Снимка
16-Снимка
17-Снимка
18-Снимка
19-Снимка
Цената включва

-влакови билети 2ра класа: летище/граница-Люцерн-Ст. Мориц-Цермат-Интерлакен-летище/граница, включително до 50% намаление от цената на някои транспортни услуги (планински железници, влакове, автобуси и корабчета)
-индивидуално пътуване до планината Пилатус   
-индивидуално пътуване  до Юнгфрауйох
-индивидуално пътуване с влак  до Горнеграт
-резервирано място във влака Глетчер Експрес
-2 нощувки със закуски в Люцерн
-1 нощувка със закуска в Ст. Мориц
-2 нощувки със закуски в Цермат
-2 нощувки със закуски в Интерлакен
-Swiss Coupon Pass

Цената не включва

По желание:
-доплащане за билети 1ва класа по всички отсечки: 184,-CHF; за април, май и юни - безплатно при налични места!
-допълнителни нощувки в Люцерн, Ст. Мориц, Цермат или Интерлакен - цени по запитване

Самолетен билет: поради голямата динамика в цените на самолетните билети, самолетен билет не е включен в цената. Според избраните от Вас дати ще изготвим оферта с възможни полети.

цена от CHF 1542.00
От датаДо датаПомещениеЦена 

Ден 01
Пристигане в Швейцария. Трансфер с влак от летище, от границата или  от друго населено място в Швейцария  до Люцерн - един от най-очарователните европейски градове, известен с красивото си езеро и многобройните възможности за почивка и забавление. Настаняване в хотела. Нощувка.

Ден 02
Закуска. Индивидуална екскурзия до „собствената” планина на Люцерн - Пилатус (2132м), която започва с кратък круиз от Люцерн до Алпнахщад. От тук продължавате към Пилатус Кулм с най-стръмната зъбчата железница в Света. На самия връх ще намерите два малки хотела, чиито ресторанти предлагат домашно приготвени ястия в романтична историческа обстановка. Насладете се на красивия пейзаж на планината, обгърната от мистерията на фолклорни легенди, които разказват, че някога тук са живели дракони. Докато пътувате на връщане с паморамния лифт от Пилатус Кулм към Криенс, пред  Вас ще се открият невероятни панорамни гледки към езерата в централната част на Швейцария и към 73 върхове на Алпите (пребойте ги и Вие за себе си!).  От Криенс ще стигнете обратно до Люцерн с градския автобус. Нощувка в Люцерн.

Ден 03
Закуска. Отпътуване с влак за „алпийския метрополис” Ст. Мориц , любим курорт за почивка на елита. На фона на алпийски пейзажи, върхове и езера, тук ще намерите луксозни хотели, престижни термални комплекси и скъпи магазини. Настаняване в хотела. Нощувка.

Ден 04
Закуска. Отпътуване  с влака Глетчер Експрес за Цермат по маршрут  St. Moritz> Chur> Disentis> Andermatt >Brig > Visp > Zermatt.
Пътуването с този панорамен влак е неповторимо преживяване, което ще открие пред Вас поредица от прекрасни гледки: живописни пейзажи, покрити със сняг алпийски върхове, чудновати  скали, красиви селца, планински езера, исторически замъци и крепости,  хълмисти лозови масиви. Най-високата точка на панорамната отсечка е Обералппас - 2033м, а по маршрута си влакът преминава през 291 моста.  
8 часа поредица от спиращи дъха гледки - това е влакът Глетчер Експрес.  Пристигане в Цермат - най-високо разположения и най-големия целогодишен ски-курорт в Алпите. Още от средата на 19ти век Цермат е привличал чуждестранни посетители със своята планина-икона Матерхорн - последния от европейските алпийски върхове, които трябвало да бъдат изкачени.  Настаняване в хотела. Нощувка.

Ден 05
Самостоятелно пътуване с влак до Горнеграт (3089м), където се намира наи-високата гара на открито в Швейцария.  Железницата Горнеграт, която функционира от 1898, тръгва от Цермат и ще Ви отведе до Горнеграт за около 45мин по панорамния маршрут (9,5км), от който се откриват прекрасни гледки към 29 алпийски върхове с височина над 4000м и към Горнер - третия по големина глетчер на Алпите. В центъра на тази красива панорама е величествения алпийски връх Матерхорн - символ на Швейцария, за който казват, че е най-фотографирания връх в света.
През лятото Горнеграт предлага живописни пътеки за пешеходни маршрути и вело-турове - възползвайте се. Нощувка в Цермат.

Ден 06
Закуска. Отпътуване с влак за Интерлакен, познат като курортно селище още от началото на 19ти век. Заобиколен то 3те върха Айгер, Мьонх и Юнгфрау, градчето предлага многобройни възможности за свободното време.  Настаняване в хотела. Свободно време. Нощувка.

Ден 07
Закуска. Индивидуална екскурзия с влак до Jungfraujoch (UNESCO) - „върхът на Европа” - най-високата гара в Европа, разположена на височина 3454м. Внушителните масиви Айгер, Мьонх и Юнгфрау, който почти вертикално се спускат към долината,  от векове привличат хората.  От Клайне Шайдег пътуването Ви нагоре през Айгер и Мьонх към Юнгфрауйох  ще продължи със зъбчатата железница Юнгфраубан.  Тази кратка отсечка от 9км, от които 7км е през тунели, изкачва почти 1400м! Пристигайки на Юнгфрауйох може да сте останали без дъх, но абсолютно ще се чувствате на „върха на Европа”.   
Във вътрешността на върха, наречен „Сфинкс”, където е разположена гарата,  има лифт, който води до Обсерваторията и известната панорамна платформа. Насладете се на несравнимите алпийски гледки към най-дългия ледников поток в Алпите - глетчера Алеч (22км). Други забележителности са  Ледения Дворец на 30м дълбочина в Глетчера, ски&сноуборд парка, както и глетчер-рестотанта „Върхът на Европа”.
Вземете си топли дрехи - средната температура през лятото тук е между -9 и 1,7°С. Нощувка в Интерлакен.

Ден 08
Закуска. Трансфер с влак от Интерлакен до летище, до границата или друго населено място в Швейцария. Край на програмата.

Лято 2018

Цени в швейцарски франкове - на човек в двойна стая

 01.05-18.10.18  в хотел 3*  в хотел 4*
 в двойна стая  1542,-  1858,-
 в единична стая  1785,-  2184,-
 в тройна стая  1471,-  1694,-

Приложим обменен курс е курсът на БНБ в деня на плащането

Деца на допълнително легло в стая с 2ма пълноплащащи: цени по запитване

Плащания, промени и анулации
-след потвърждение на резервацията,  50% от нейната стойност се заплаща до 24ч след потвърждение. Остатъкът от сумата се заплаща най-късно 21 дни преди пътуването
!-за всяка промяна по резервацията (имена, дати, категория хотели) се дължи такса в размер на 100,-CHF
-анулации до 16 дни преди началото на пътуването се дължи неустойка в размер на:  220,-CHF
-анулации от 15 до 5 дни преди началото на пътуването се дължи неустойка в размер на: 50% от стойността на пакета
-анулации <5 дни преди началото на пътуването се дължи неустойка в размер на: 100% от стойността на пътуването
-! За да намалим неустойките при анулации по уважителни причини заедно с потвърждението на резервацията Ви изпращаме информация за застраховката „Отказ от пътуване”. Тази застраховка се сключва само по желание на клиента и нейната стойност е около 2,5-3% от стойността на пътуването. Отделете време да се запознаете с условията й и обмислете възможността да се възползвате от нея!

Лято в Източен Тирол - Спортен хотел Силиан
 

Лято в Източен Тирол - Спортен...

Красиви планински пейзажи, уелнес и...

Виж офертата

Лято в Източен Тирол - Спортен хотел Силиан
 

Лято в Източен Тирол - Спортен...

Красиви планински пейзажи, уелнес и...

Виж офертата