екскурзии в чужбина

Швейцария - панорамна обиколка с влак

Индивидуална екскурзия с влак в Швейцария 2017


Живописните Монтрьо и Ст. Мориц - „върхът на Европа” Jungfraujoch - пътуване с известните панорамни влакове Глетчер Експрес и Бернина Експрес, и с панорамния влак Голдън Пас


Ден 01
Пристигане в Швейцария. Трансфер с влак от летище, от границата или  от друго населено място в Швейцария  до Монтрьо, известен с мекия си средиземноморски климат, красивата природа, забележителната архитектура и многобройните събития като летния Джаз Фестивал. Настаняване в хотела. Нощувка.


Ден 02
Закуска. Свободен ден в Монтрьо. Можете да посетите известния замък Chateau de Chillon или да се разходите с влак до връх Roches-de-Naye. Нощувка.


Ден 03
Закуска.  Отпътуване с влака Golden Pass Panoramic по маршрут  Montreux > Zweisimmen > Interlaken.
Маршрутът на Golden Pass е една от най-красивите панорамни отсечки на Швейцария. Той свързва централната планинска част на страната с палмовите пейзажи и южната атмосфера на Монтрьо.  Редуват се планини с високи върхове, реки и езера, диви реки и потоци, мостове, живописни планински селца, високопланински пасища, малки дървени къщички, а след тунела при Яман попадате в почти средиземноморска атмосфера с красиви градини и лозови масиви. Пристигане в Интерлакен, познат като курортно селище още от началото на 19ти век. Заобиколен то 3те върха Eiger, Mönch и Jungfrau, градчето предлага многобройни възможности за свободното време.  Настаняване в хотела. Нощувка.


Ден 04
Закуска. Индивидуална екскурзия с влак до Jungfraujoch (UNESCO) - „върхът на Европа” - най-високата гара в Европа, разположена на височина 3454м. Внушителните масиви Eiger, Mönch и Jungfrau, който почти вертикално се спускат към долината,  от векове привличат хората.  От Клайне Шайдег пътуването Ви нагоре през Eiger и Mönch  към Jungfraujoch  ще продължи със зъбчатата железница „Jungfraubahn”.  Тази кратка отсечка от 9км, от които 7км е през тунели, изкачва почти 1400м! Пристигайки на Jungfraujoch може да сте останали без дъх, но абсолютно ще се чувствате на „върха на Европа”.   
Във вътрешността на върха, наречен „Сфинкс”, където е разположена гарата,  има лифт, който води до Обсерваторията и известната панорамна платформа. Насладете се на несравнимите алпийски гледки към най-дългия ледников поток в Алпите - глетчера Aletsch (22км). Други забележителности са  Ледения Дворец на 30м дълбочина в Глетчера, ски&сноуборд парка, както и глетчер-ресторанта „Върхът на Европа”.
Вземете си топли дрехи - средната температура през лятото тук е между -9 и 1,7°С. Нощувка в Интерлакен.


Ден 05
Закуска. Свободен ден в Интерлакен. Нощувка.


Ден 06
Закуска. Отпътуване за Brig и след  това с влака Глетчер Експрес за Ст. Мориц по маршрут  Brig > Andermatt > Disentis > Chur > St. Moritz. Пътуването с този панорамен влак е неповторимо преживяване, което ще открие пред Вас поредица от прекрасни гледки: живописни пейзажи, покрити със сняг алпийски върхове, чудновати  скали, красиви селца, планински езера, исторически замъци и крепости,  хълмисти лозови масиви. Най-високата точка на панорамната отсечка е Обералппас - 2033м, а по маршрута си влакът преминава през 291 моста.  
8 часа поредица от спиращи дъха гледки - това е влакът Глетчер Експрес.  Пристигане в „алпийския метрополис” Ст. Мориц , любимо курорт за почивка на елита. На фона на алпийски пейзажи, върхове и езера, тук ще намерите луксозни хотели, престижни термални комплекси и скъпи магазини. Настаняване в хотела. Нощувка.


Ден 07
Закуска. Отпътуване с влака Бернина Експрес по маршрут  St. Moritz > Berninapass > Poschiavo > Tirano  и обратно.
Настанете се удобно и се насладете на пътуването - Бернина Експрес ще открие пред Вас спиращи дъха гледки. Внушителен виадукт от грубо насечен камък, обграден от дива планинска природа с високи ели, диви потоци, езера и отвесни скали. Виадуктът е част от маршрута на  малкия червен влак по пътя му от Граубюнден към Велтлин. Наричат маршрута на Бернина "най-красивата връзка между хладния север и топлия юг". От 2008 ЮНЕСКО се присъедини към това определение и включи отсечката между Thusis и Tirano към Световното Културно Наследство - това е третата железопътна отсечка в Света, станала част от Листата на Юнеско. По пътя си от най-стария град в Швейцария- Chur нагоре през планинските местности покрай Глетчера Мортерач до височина 2253м, и след това отново надолу, към романтичния чар на италианския Велтлин, Бернина Екскпрес минава през 55 тунела и по 196 моста. Свободно време около 2 часа в Тирано. Връщане в Ст. Мориц. Нощувка.


Ден 08
Закуска. Трансфер с влак от Ст. Мориц до летище, до границата или друго населено място в Швейцария. Край на програмата.


Включено в цената:
-Swiss Card  (влакови билети) 2ра класа: летище/граница-Монтрьо-Интерлакен/Юнгрфауйох-Ст. Мориц-Тирано-Ст. Мориц-летище/граница
-50% намаление от цената на повечето влакове, автобуси, кораби и планински железници между датата на пристигане и заминаване
-резервирано място във влака Голдън Пас Панорамик
-резервирано място във влака Бернина Експрес
-резервирано място във влака Глетчер Експрес
-индивидуално пътуване  до Jungfraujoch - влак Интерлакен-Лаутербрунен-Клайне Шайдег-Юнгфрауйох-Клайне Шайдег-Гриндевалд-Интерлакен (или в обратен ред)
-2 нощувки със закуски в Монтрьо
-3 нощувки със закуски в Интерлакен
-2 нощувки със закуски в Ст. Мориц
-1 x Swiss Coupon Pass 2-for-1 dine & discover deals 


Цени 2017 - в швейцарски франкове, на човек:

    хотел 3*        хотел 4*
 единична стая  1565,-   1990,-
 двойна стая  1335,-   1592,-
 3ти в двойна стая  1258,-   1433,-
Приложим обменен курсът е курсът на БНБ в деня на плащането
Цените са валидни за периода 01.04-30.09.17. За периода 01.10-24.10  цените са със 120 до 190 франка по-ниски в зависимост от вида стая и категорията на хотела


По желание:
-доплащане за 1ва класа по всички отсечки: 138,-CHF, за април, май и юни - безплатно при налични места!
-допълнителни нощувки в Монтрьо, Интерлакен или Ст. Мориц - цени по запитване


Самолетен билет: поради голямата динамика в цените на самолетните билети, самолетен билет не е включен в цената. Според избраните от Вас дати ще изготвим оферта с възможни полети.


Деца: цени по запитване

Плащания и анулации
-след потвърждение на резервацията,  50% от нейната стойност се заплаща до 24ч след потвърждение. Остатъкът от сумата се заплаща най-късно 21 дни преди пътуването
!-за всяка промяна по резервацията (имена, дати, категория хотели) се дължи такса в размер на 80,-CHF
-анулации до 16 дни преди началото на пътуването се дължи неустойка в размер на:  200,-CHF
-анулации от 15 до 5 дни преди началото на пътуването се дължи неустойка в размер на:  50% от стойността на пакета, но не по-малко от 200,-CHF
-анулации <5 дни преди началото на пътуването се дължи неустойка в размер на: 100% от стойността на пътуването
-! За да намалим до минимум размера на неустойките при анулации по уважителни причини заедно с потвърждението на резервацията Ви изпращаме информация за сключване на застраховката „Отказ от пътуване”. Тази застраховка се сключва само по желание на клиента и нейната стойност е около 2,5% от стойността на пътуването. Отделете време да се запознаете с условията на застраховката „Отказ от пътуване” и обмислете възможността да се възползвате от нея!

Офертата е валидна
-от 01.04 до 24.10.17
-при налични свободни места и билети 

Швейцария - панорамна обиколка с влакШвейцария - панорамна обиколка с влакШвейцария - панорамна обиколка с влакШвейцария - панорамна обиколка с влакШвейцария - панорамна обиколка с влакШвейцария - панорамна обиколка с влакШвейцария - панорамна обиколка с влакШвейцария - панорамна обиколка с влакШвейцария - панорамна обиколка с влак